Pa'grūddienis

Medaļa no abām pusēm

Elektroauto, obligātā uzspiešana Eiropā

2 komentāri


Uzspiestais elektroauto, kāpēc?

Likuma atbalstītāji apgalvo, ka tas ir svarīgs priekšnoteikums, lai ES sasniegtu klimata neitralitāti. Politiķi vai “tautu kalpi” vēlas, lai ap 2050. gadu Eiropā izmantotās automašīnas neradītu emisijas.

Tā kā vidējais automašīnas mūžs ir 15 gadi, lai sasniegtu šo mērķi, jāsāk rīkoties jau 2035. gadā. Tātad no 2035. gada Eiropas Savienībā nevarēs pārdot jaunas vieglās automašīnas un vieglos kravas automobiļus, ko darbina ar benzīnu un dīzeļdegvielu.

Likumprojekta autori uzsver, ka Eiropas autoražotājiem tiks dots skaidrs termiņš, līdz kuram pāriet uz nulles izmešu elektroautomobiļu ražošanu.

Uzspiestais elektroauto, būsim pirmie!

Eiropas Komisijas viceprezidents Franss Timmermanss sacīja, ka Eiropas Savienībai ir jābūt līderei pārmaiņu ieviešanā.

Nu jauki, bet ir taču pretargumenti.

1. Uzlādes infrastruktūra būs nākošā lielākā problēma, Latvijā it īpaši, jo mums ir ļoti stipra atšķirība ar Eiropas vidējo iespēju jaudu.

2. Ja nezināt, tad 83–84% iedzīvotāju dzīvo daudzdzīvokļu mājās, kas nozīmē, ka mājās savs elektro-benzīntanks nesanāks. Eiropā vidēji 44% dzīvo daudzdzīvokļu mājās un viņiem šī problēma ir daudz mazāka.

Uzspiestais elektroauto, kā tas ir reāli.

Daudz ko maina arī uzlādes veids – elektroauto uzlādēšana mājās, savā lādēšanas stacijā ir izdevīgāka, nekā auto lādēšana publiski pieejamajās ātrās uzlādes vietās. Starp citu, tur jāmaksā ne tikai par patērētajām kilovatstundām, bet arī par patērēto laiku.

PATĒRĒTAIS LAIKS UZLĀDES STACIJĀS IR IEVĒROJAMS!

Vēl jāpiemin , ka uzlādes staciju ir par maz jau tagad, kur nu vēl nākotnē. Dažiem varbūt labpatīk uzskatīt, ka šobrīd to ir pietiekami, pret to nelielo elektroauto skaitu, kas šobrīd ir Latvijā, bet es teiktu, ka jau šobrīd infrastruktūra atpaliek.

Mums šobrīd, rupji sakot, ir 15 elektroautomobiļi uz vienu uzlādes punktu. Ja vēl pieminām, ka lādēties būs vajadzība gandrīz katru dienu, tad nu saprotam, ka var veidoties nespēja to izdarīt.

Uzspiestais elektroauto, viela pārdomām.

Par to lasīt tālāk, ja ir doma par auto iegādi: ŠEIT.

Labu Dienu!

Autors: PITER'S

Esi pareizā vietā !

2 thoughts on “Elektroauto, obligātā uzspiešana Eiropā

  1. Atbalsojums: Latvijas blogāres apskats #237 (10.02.-16.02.) | BALTAIS RUNCIS

  2. Kamēr nebūs maināmas baterijas – elektro auto n oder ļoti šauram braucēju pulkam.

Komentēt