Pa'grūddienis

Medaļa no abām pusēm

Robotizētais intelekts, kas tas ir un vai nav par vēlu?

1 komentārs


Bils Geitss, kurš piedalījās Starptautiskajā ekonomikas forumā Davosā, intervijā CNN sacīja, ka mākslīgā intelekta attīstība nākamajos piecos gados būs ne mazāk visaptveroša un satriecoša pēc sekām, kā mašīnu revolūcija lauksaimniecībā 20. gadsimta sākumā.

Pateicoties tam pirmo reizi visā pasaulē (un ne tikai attīstītākajās valstīs) miljoniem bijušo zemnieku sāka pārcelties uz pilsētām, apgūstot iepriekš neiedomājamas profesijas.

AI, apliecināja Bils, jau šajā salīdzinoši īsajā laika posmā nesīs taustāmus ieguvumus cilvēcei, jo spēs sniegt ļoti personalizētus un ļoti praktiskus padomus daudzās jomās. No programmas koda rakstīšanas un jaunu profesiju apgūšanas līdz personīgās veselības stiprināšanai.

Tajā pašā laikā, pēc Bila domām, piekļuve šādiem izdevīgiem pakalpojumiem vispārējā dzīves līmeņa paaugstināšanas ziņā būs gandrīz vienlīdz pieejama visu valstu iedzīvotājiem, kur principā ir pieejams internets.

Ja kas, tad konsultācijām ar mākslīgo intelektu nav nepieciešams īpašs aprīkojums, izņemot visizplatītāko datoru vai viedtālruni. Ļoti pozitīvs vērtējums, bet neko citu no Bila arī negaidīju.

Robotizētais intelekts, sociālo tīklu samazināšanās vai noriets.

Endrjū Golis, Ņujorkas sabiedriskā radio galvenais satura vadītājs, emocionālā piezīmē žurnālam “The Nieman Journalism Lab” aprakstīja, kā AI radītais saturs tuvākajā nākotnē izplatīsies sociālajos medijos un tradicionālajos digitālajos medijos.

Rezultātā cilvēki, kuri vēlas saglabāt vismaz kaut kādu objektīva priekšstata par notiekošo, atgriezīsies ārkārtīgi ierobežoto tīmekļa kopienu laikos, kuru saturu veidos neatkarīgi. Pareizāk sakot, sponsorēti šo kopienu dalībnieki vai slēgtas kopienas žurnālisti.

Tajā pašā laikā galvenais cēlonis masu straujajai atdzišanai pret sociālajiem tīkliem, pēc eksperta domām, ir ne tik daudz vairojošie dziļie viltojumi, bet gan AI satura optimizācijas algoritmi.

Ja nezināji, tad AI šo sistēmu dalībniekiem baro vispiemērotāko (pamatojoties uz viņu ziņu, atzīmju patīk, tīmekļa sērfošanas vēstures utt.) ziņojumu analīzē neironu tīklā.

Rezultātā ziņu plūsma, kas pilnībā atbilst cilvēka interesēm un cerībām, pamazām pārvēršas par nomierinošu, bet viņam pilnīgi neinteresantu balto troksni.

Tāpēc ir daudz vieglāk atteikties no regulāras skatīšanās sociālo tīklu ziņās, nekā to vēlētos sociālo tīklu īpašnieki. Lielākā daļa tavu sociālo draugu ir AI veidoti ar īpašu domu: tavas domas virzīt kādu grupu interesēs.

Nedomāju, ka baudu var sagādāt sarakste, vai pat saruna (piemēram, WhatsApp) ar AI.

Robotizētais intelekts, AI Web3 ēnā.

Šķiet, ka 2022. gadā plosītā ažiotāža ap Web3 (jumta termins, kas aptver visas decentralizētās digitālās komunikācijas tehnoloģijas, kuru pamatā ir blokķēde, viedie līgumi, NFT utt.) ir norimusi pagājušajā gadā.

“Edition Inc” sniedz sausu statistiku. Par to lasi manā rakstā ŠEIT.

Raksts nav veidots ar AI palīdzību!

Autors: PITER'S

Esi pareizā vietā !

1 thoughts on “Robotizētais intelekts, kas tas ir un vai nav par vēlu?

  1. Nu jau par vēlu, viss ir noticis nemanāmi mums, bet zināmi lielo korporāciju paspārnē!

Komentēt